O rețetă extrem de gustoasă și ușor de perparat, folosind calamarul întreg și o tigaie de tip grill
Prep Time10 minutesmins
Cook Time15 minutesmins
Course: Main Course
Cuisine: Greece
Keyword: calamar
Servings: 2
Calories: 450kcal
Ustensile
1 Tigaie tip grill dacă aveți grill pe cărbune e și mai bine
Ingrediente
2bucățicalamari întregi
1lingurăsemințe de fenicul
sare de mare grunjoasă
boabepiper negru
2bucățilămâieu am folosit lime, că nu am avaut lămâie
2bucățiardei iuteeu am folosit fulgi de chillies că nu am avut ardei iute proaspăt
1legăturămentă proaspătănu folosiți uscată
ulei de măsline
Mod de preparare
Curățați calamarul
2 bucăți calamari întregi
Puneți calamarul pe masa de lucru (eu am folosit un dog de lemn) cu ”aripioarele” să stea pe dog. Introduceți o lingură de lemn sau ceva de genul în interiorul lui, astfel încât cu un cuțit să puteți să-l tăiați în inele, dar fără să-l tăiați de tot
2 bucăți calamari întregi
Într-un mojar puneți semințele de fenicul, câteva boabe de piper negru (opțional) și amestecați până obțineți un praf (nu e obligatoriu să fie fin)
1 lingură semințe de fenicul, sare de mare grunjoasă, boabe piper negru
Praful obținut presărați-l peste calamar - aveți grijă să intre și în crestărurile pe care le-ați făcut
Storceți lămâia și adăugați de 3 ori cantitatea de ulei de măsline. Amestecați împreună cu menta tocată și ardeiul iute
2 bucăți lămâi, 2 bucăți ardei iute, ulei de măsline, 1 legătură mentă proaspătă
În tigaia grill, încinsă la maxim, adăugați calamarul. Țineți-l aproximativ 30s pe fiecare parte. Îl întoarceți de 2-3 ori și gata (în momentul în care se ”albește” carnea, e gata)
2 bucăți calamari întregi
Transferați calamarul într-o farfurie, puneți sosul din lămâie peste și serviți-l imediat