O rețetă simplă care va face să se topească caracatița-n gură.
Prep Time1 minutemin
Cook Time3 hourshrs
Resting time12 hourshrs
Timp total15 hourshrs1 minutemin
Course: Appetizer, Main Course
Cuisine: Mediterranean
Keyword: boia afumată, caracatiță, vin roze
Servings: 2
Calories: 234kcal
Ustensile
vas emailat
Ingrediente
4tentaculecaracatiță
400mlvin roze
50mlulei de măsline
1bucatăceapă albă
3frunzedafin
50gboia afumată
1legăturăfrunze de pătrunjel
1bucatălămâie
Mod de preparare
Tăiați ceapa Julien (grosier)
Puneți uleiul de măsline în vasul emailat și când este încins, puneți ceapa
Lăsați pe foc mare, 1-2 minute, cât să devină translucidă ceapa (să nu se caramelizeze)
Adăugați 2 lingurițe de boia afumată și mai țineți 30-40s pe foc (atenție să nu se ardă boiaua)
Adăugați caracatița, vinul, frunzele de dafin și tijele de la frunzele de pătrunjel
Lăsați să fiarbă la foc mic 3-4 ore până când carcatița este făcută
Turnați întreg conținutul într-un vas termoizolant și lăsați-l la răcit în frigider peste noapte
Scoteți-o din marinată, tamponați-o cu un șervețel și țineți-o pe tigaia grill 2 minute pe fiecare parte
Video
Notes
Se poate servi simplă, doar cu ulei de măsline și frunze de pătrunjel deasupra sau o puteți folosi ca ingredient de bază în risotto sau orice alt preparat vă trece vouă prin cap.