O rețetă simplă, din trei ingrediente (midii, bulb de fenicul și tulpină de țelină - apio / celery) care se prepară în 12 minute. Deliciu!
Prep Time2 minutesmins
Cook Time10 minutesmins
Timp total12 minutesmins
Course: Main Course
Cuisine: Italian, Mediterranean
Keyword: apio, fenicul, midii
Servings: 2
Calories: 200kcal
Ustensile
oală înaltă
Ingrediente
1kgMidii
1bulbfenicul
3tulpinițelină
350mlvin alb(eu am folosit Pinot Noir, roze, Wild Yeast de la Crama Jelna)
50mlulei de măsline
1legăturăfrunze de pătrunjel
50gunt
Mod de preparare
Tăiați feniculul și tijele de țelină
Puneți un strop de ulei de măsline într-o oală și puneți-o pe foc
În momentul în care oala este înfierbântată (nu doar uleiul, ci și oala în sine), puneți midiile, feniculul, țelina, pătrunjelul (mai lăsați puțin pentru ornat) și vinul.
Puneți-i un capac și din când în când mai ”scuturați” oala. Cât să se amestece conținutul. O lăsați pe foc undeva la 3-4 minute, până când se deschid midiile.
După ce s-au făcut midiile, scoateți-le împreună cu feniculul și celeryul în ceva vas de unde să le serviți mai apoi în farfurie.
Lăsați pe foc 2-3 minute lichidul și adăugați untul.
Video
Notes
La final am prăjit niște pâine, tăiată-n felii groase, în tigaia grill. Lângă am turnat și un pahar de Navicella Alb.