1bucățiardei California(eu am avut 2 jumătăți, unul portocaliu și încă unul verde)
1bucatăceapă(medie)
1bucatăardei iute
1bucatăghimbir(rădăcină ghimbir)
2bucățitulpini de țelină(apio)
1conservăroșii(350g - conservă roșii)
1lingurițăboia afumată
2linguriulei de măsline
2bucățiouă(puteți pune liniștiți 4)
1legăturăfrunze de pătrunjel
Mod de preparare
Primul pas este să tăiați toate legumele:- ardeii California i-am tăiat bastonașe- ceapa am tăiat-o mărunt- ghimbirul l-am tăiat felii subțiri (eu fiind alergic la usturoi, îl înlocuiesc cu ghimbir – dar vă sfătuiesc să încercați rețeta așa, să vedeți ce savoare faină dă ghimbirul)- ardeiul iute felii subțiri-apio l-am tăiat destul de micuț, cât să intre într-o lingură 2-3 bucăți- frunzele de pătrunjel le-am tăiat grosier, iar tijele le-am tăiat mărunt
În vasul de email (voi puteți să folosiți orice tigaie) am pus uleiul de măsline. După ce s-a încins am adăugat ceapa, ardeiul iute și ghimbirul.
După ce s-au caramelizat, adăugați și ardeiul. Lasăți-le pe foc până să se înmoaie puțin.
Adăugați lingurița de boia afumată și amestecați încontinuu astfel încât să nu se ardă boiaua.
Turnați peste tot conținutul conserva de roșii, adăugați apio-ul și tijele tăiate de pătrunjel. Lăsați întreg conținutul să fiarbă, cu capacul pus pentru a nu se evapora, 20 de minute, amestecând din când în când, ca nu cumva să se prindă de oală.
Faceți câte o ”gropiță” pentru fiecare ou, cu lingura, în shakshuka, și adaugați-le cu grijă să nu se spargă. Puneți capacul și mai lăsați-le la foc mic timp de 5-6 minute (în funcție de cât de făcute vreți să fie ouăle).
Video
Notes
Atenție! Preparatul este unul picant, dacă nu sunteți fani picant reglați ardeiul iute și ghimbirul după gust. Altfel, dacă vă iese prea picant pentru gusturile voastre, puteți să ”reglați” cu câteva linguri de iaurt grecesc în farfurie.