fbpx

Vacanță-n Grecia, insulele Ionice: Lefkada, Meganisi, Kefalonia și Ithaka cu velierul Pikasea.

Cele mai spectaculoase vacanțe în care am fost, au fost pe velier!

Să mergi cu velierul din golf în golf, să te oprești unde ai chef, să faci baie în locuri mai puțin accesibile, să dormi legănat de valuri, să te bucuri de briza mării, să vezi delfini în mediul lor natural… cam asta a însemnat vacanța cu velierul Pikasea din insulele Ionice: Lefkada, Meganisi, Ithaka și Kefalonia.

Ambarcațiunea ⛵

Cred că asta e a 6-a oară când îmi petrec o vacanță cap-coadă pe velier. Mă rog, e impropriu spus cap – coadă, că până la urmă nu am stat doar pe velier. Seara acostam în marină sau golf, dar de dormit, dormeam pe barcă.

Sincer să fiu anul acesta a fost primul an în care nu m-am legănat când mă coboram de pe velier, pe uscat. Presupun că e datorită skipperului care acosta corect și nu eram bălăngăniți de valuri. Nu știu, presupun.

Yachtul cu care am fost noi e o ambarcațiune tip velier (yacht cu pânze) cu 4 cabine, un salon comun (cu bucătărie echipată: aragaz, frigider și tot ce ai nevoie pentru a te gospodări cu mâncatul pe barcă și 2 băi. E ambarcațiunea ideală pentru mine, doar cu veliere de genul ăsta am fost. E combinația perfectă între preț și confort.

Traseu ⛵

Principala mea problemă înainte de a ne decide să mergem cu velierul, a fost cât de puternic bate vântul pe unde ne plimbăm noi. Pentru că am mers împreună cu Buburuza și ea neștiind să înoate are frică de apă.

Iar Lefkada este, din câte știu eu, un paradis al iubitorilor de kiting. Și sincer să fiu nu mi-am dorit să retrăiesc experiența din 2011, mai ales că acum eram cu Buburuza pe barcă.

Partea bună este că skipper-ul, Marius, m-a asigurat că vom avea o vacanță spectaculoasă și în siguranță. Ceea ce s-a și întâmplat, singura emoție, care apoi s-a dovedit a fi nejustificată, a fost în ziua cu furtuna din Halkidiki (noi fiind departe am prins doar o coadă din vânt, nefiind, practic, afectați în niciun fel)

Așadar, am pornit din Palriou, Lefkada, am trecut pe lângă insula Skorpios și am acostat în Sivota, o marină drăguță, cu taverne și voie bună.

A 2-a zi am plecat către insula Kefalonia și am acostat în golful Foki pentru a ne bucura de tot ce îți poate oferi un golf din Grecia cu a lui apă smărăldie. Seara am petrecut-o în Fiskardo.

În ziua cu numărul 3 am decis să mergem să vizităm sătucul Asos și să facem o baie în Myrtos Beach (dacă vă spun că plaja asta este spectaculoasă, o să ziceți că exagerez, dar să știți că nu exagerez absolut deloc).

De aici am plecat la Antisamos, apoi în insula Ithaka. Aici ne-am oprit în golful Ormiskos Nios. Am vrut să oprim în marina de la Vati, dar pentru că e o marină deschisă către mare și începuse să bată puțin vântul, am decis să înoptăm în Sivota.

Cel mai spectaculos lucru pe care l-am văzut până acum au fost câțiva delfini care ne-au salutat și s-au jucat cu barca noastră preț de câteva minute. Sincer vă spun că nu m-am așteptat, cu toate că am fost ”atenționați”.

Următoarea zi am plecat spre insula Meganisi, dar nu înainte de a face o oprire în Fanari Beach pentru o binemeritată baie. De acostat am acostat în Bathy, de unde, de altfel am și plecat în următoarea zi către Lefkada.

Ultima noapte nu mi-am mai petrecut-o pe barcă, pentru că aveam avion dimineața la 08:45 către Cluj din Atena, așa că ne-am cazat în Atena.

Mâncarea

În Grecia, după cum bine știți că mă entuziasmez de fiecare dată, e fabuloasă. Dimineața, când eram acostați în marină, ieșeam să bem o cafea și un pahar de vin, mâncam o roșie și o brânzică, după care plecam cu velierul.

În momentele în care eram în golf, făceam cafea pe barcă, o salată Dakota și porneam către următoarea destinație.

Seara ne bucuram de ce ne oferă tavernele loacale. Nu am greșit niciodată. În fapt oriunde am fost în Grecia, mâncarea a fost desăvârșită.

Grupul de pe velier

Este penttru prima dată când merg pe velier, fără să avem grupul nostru. Și trebuie să recunosc că am avut câteva emoții. Până la urmă e important ca oamenii cu care îți petreci 7 zile pe un velier să fie oameni cu care să rezonezi.

Nu-mi dau seama dacă am avut noroc sau am fost aleși pe sprânceană de către echipa Pikasea astfel încât să fim un grup omogen).

Mă bucur că i-am cunoscut pe Simona și Alex din spatele blogului lipa-lipa.ro pentru că la fel ca Adriana și Florin (celălalt cuplu de pe barcă, pe lângă Ioana și Marius) sunt oameni pozitivi, plini de viață, cu care chiar îți dorești să petreci timp… chiar pe un velier (e spațiul destul de limitat)

Transport

Am luat avionul din Cluj până în Atena. Din Atena am închiriat o mașină cu care am mers până în Lefkada (sunt aproximativ 4 ore de mers pe autostradă).

Sincer să fiu dacă sunteți 2 cupluri, se justifică să închiriezi mașina. Din calculele sumare pe care le-am făcut eu, ieși undeva cu 50EURO mai ieftin (cu tot cu combustibil și taxe de autostradă). Altfel mai ai și alte mijloace de transport.

E scumpă o vacanță pe velier?

E puțin mai greu să răspund la această întrebare, pentru că până la urmă ”scump” este ceva ce nu-și justifică prețul.

Din punctul meu de vedere o vacanță pe velier este mai ieftină decât orice altă vacanță, pentru că îți oferă niște experiențe pe care nicio altă vacanță nu ți le poate oferi.

În schimb, dacă calculezi strict banii care pleacă din bugetul familie, acesta este puțin mai mare decât un buget alocat pentru cazări la hotel. Cu toate acestea să știi că-l poți regla foarte ușor din mesele pe care le iei sau nu în stațiune, din experiențele pe care nu mai ești nevoit să le plătești (excursii cu barca prin golfuri).


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Începe ediția a 7-a a Electric Castle

Next Post

Electric Castle 2019, ziua 0: acomodarea

Related Posts