Luuuume, luuuuumeee!
In data de 15.05.2010 are loc evenimentul european “La Nuit des Musées”, Romania participa la acest minunat eveniment de cinci ani, lista completa pe orase o gasiti la un singur click … Binenteles ca si Clujul participa la acest minunat eveniment, eu sper sa ajung undeva pe la orele 23-24 … as fi vrut tare mult sa ne strangem muuuulllllti si sa mergem (chiar am apelat la niste experti in domeniu’ adunarilor din online: tvdece si Andrei Crivat – doar ca fiind foarte prinsi cu alte proiecte, si timpu’ scurt de cand i-am anuntat eu …. nu au avut cum sa se ocupe si de aceasta mica dorinata a mea)… in fine, eu va anunt, si va rog insistent sa meregeti la acest extraordinar eveniment… indiferent din ce oars sunteti! (pentru cei din Cluj am expus mai jos programu’ … eu o sa merg la Muzeul National de Arta)Muzeul de Arta Cluj
Program Muzeul de Artă Cluj-Napoca:
Program special Noaptea muzeelor: 20.00-02.00
Adresa muzeu: Piaţa Unirii, nr. 30, Cluj-Napoca
Tel: 0264596952
Fax: 0264596952
macn@cluj.astral.ro
Acces gratuit
Galeria Quadro, Str. Napoca 4-6
18.00 – în aşteptarea nopţii: vernisajul expoziţiei de sculptură în bronz şi fân „Arkhai” a artistului plastic Ernő Ciupe Bartha
18.00-24.00 – proiecţii de filme documentare de artă având ca subiect opera artistului
19.30 – „Călătorirea” artistului cu televizorul. Happening pe traseul Galeria Quadro – Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Piaţa Unirii nr. 30
20.00- 24.00 – expoziţia „TV mania” a artistului plastic Ernő Ciupe Bartha şi proiecţii de filme documentare de artă având ca subiect opera acestuia
20.00 – vernisajul expoziţiei.
21.00 – 22.00 – Artă şi televiziune. Interviuri live cu realizatori de televiziune clujeni (curtea Muzeului de Artă Cluj-Napoca – în caz de timp nefavorabil, Casa Municipală de Cultură, Piaţa Unirii nr. 24)
22.00 – 24.00 – Proiectarea unor filme documentare de artă realizate de TVR Cluj: ARTDELENISME: Ovidiu Avram – durata 26’, Nicolae Maniu – durata 27’ Ioan Sbârciu – durata 27’; „EVADAREA DIN COCHILIE – Liviu Mocanu” – durata 20′; „Radu Şerban – profil de pictor” – durata 9′, „GRĂDINA RAIULUI – Florin Ştefan” – durata 9’
24.00 – Proiectarea unui film artistic oferit în avanpremieră de Festivalul de Film Transilvania –TIFF (curtea Muzeului de Artă Cluj-Napoca – în caz de timp nefavorabil, Casa Municipală de Cultură, Piaţa Unirii nr. 24)
Program Muzeele Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca:
Muzeul Universităţii: 18.00 – 22.00 (cu posibilitate de prelungire până la orele 23.00)
Muzeul de Mineralogie: 17.00 – 22.00
Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie: 17.00 – 21.00
Vivariul: 10.00 – 21.00
Acces gratuit http://www.ubbcluj.ro
Muzeul Universităţii
Str. M. Kogălniceanu nr. 4 (parter) http://www.ubbcluj.ro/ro/structura/muzee/muzeul_univ.html
Contact: Cercetător Dr. Ana-Maria Stan, tel. 0264-591471
Expoziţia temporară „Cultură şi civilizaţie pe valea Someşului – imagini de epocă” prezintă parcursul acestui important râu din Transilvania prin mai multe sate şi oraşe din regiune. Someşul a modelat şi influenţat viaţa acestor comunităţi în care trăiesc laolaltă de români, maghiari şi germani şi a impus anumite tipuri de construcţii arhitecturale în localităţile pe care le traversează.
Publicul este de asemenea invitat să participe la activităţi educative interactive, pe teme legate de expoziţia temporară.
Parteneri: ing. Liviu Gavrilescu – membru al Asociaţiei colecţionarilor din România, Bucureşti, Muzeul Municipal Dej, Academia Română, Filiala Cluj, Colectivul de Geografie, Rectoratul şi Departamentul de Imagine ale Universităţii Babeş-Bolyai
Muzeul de Mineralogie
Str. M. Kogălniceanu nr. 1 (Clădirea centrală a Universităţii, la parter) http://bioge.ubbcluj.ro/MuzeuMin/
Contact: Muzeograf Dr. Dana Pop, tel. 0264 405300, int. 5121
Manifestările din acest an se vor desfăşura sub genericul: “Mai cad meteoriţi în România?”. Răspunsul la această întrebare va fi elucidat prin mijloace muzeale specifice, precum expoziţia temporară ”Destinul unui nou meteorit”, activităţi educative interactive de tip în spatele cortinei: “Meteoriţi şi falşi meteoriţi”, concursul ad-hoc de creaţie artistică pentru copii „Pietre căzute din cer” şi un test de cunoştiinţe adresat elevilor şi publicului adult.
Parteneri: Catedra de Mineralogie, Rectoratul şi Departamentul de Imagine ale Universităţii Babeş-Bolyai
Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie
Str. M. Kogălniceanu nr. 1 (Clădirea centrală a Universităţii, la parter) http://www.ubbcluj.ro/ro/structura/muzee/muzeul_paleo.html
Contact: Cercetător Dr. Liana Săsăran, tel. 0264 405300, int. 5204
Misterele unei lumi dispărute vor fi dezlegate aflând povestea dinozaurilor din Transilvania. După mai bine de un secol de săpături, dinozaurii „pitici” ai „insulei” Haţeg mai păstrează încă o doză de mister. Fosile rare, de mare valoare ştiinţifică, aflate în patrimoniul Universităţii Clujene, sunt reunite şi prezentate publicului larg într-o expoziţie unică: „Ultimii dinozauri ai Transilvaniei”
Parteneri: Catedra de Geologie-Paleontologie, Rectoratul şi Departamentul de Imagine ale Universităţii Babeş-Bolyai
Vivariul Universităţii
Str. Clinicilor 5-7, la subsolul Institutului de Zoologie (sub Muzeul Zoologic) http://bioge.ubbcluj.ro/vivariu/
Contact: Biolog Octavian Craioveanu, tel. 0264 595739, int. 115
Pe lângă vizionarea propriu-zisă a vivariului, publicul va avea ocazia să observe diferite comportamente ale animalelor (hrănire, apărare etc) şi chiar să atingă unele specii docile.
Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei
Colecţia de Istorie a Farmaciei: 19.00 – 24.00Adresa: P-ţa Unirii, nr. 28, Cluj NapocaExpoziţia de armament: 20.00 – 4.00Adresa: Bastionul Croitorilor, str. Baba Novac, Cluj-Napocasecretariat@mnit.roAcces gratuitColecţia de Istorie a Farmaciei se află în spaţiul celei mai vechi farmacii din Cluj. Prima atestare documentară a acesteia, cu numele de “Sfântul Gheorghe”, datează din anul 1573. Pe baza documentelor păstrate s–a putut reconstitui succesiunea neîntreruptă a farmaciştilor începând din secolul al XVIII – lea şi până în anul 1949, când activitatea farmaciei a fost întreruptă.Cele mai valoroase obiecte provin din colecţia de obiecte farmaceutice transilvănene a profesorului Iuliu Orient (1869 – 1940), expusă în anul 1904 la Muzeul Ardelean. Această colecţie a fost donată muzeului şi îmbogăţită pe parcursul timpului prin alte donaţii valoroase. Sălile Colecţiei de Istorie a Farmaciei respectă vechea structură a farmaciei: Oficina, care păstrează o pictură murală cu simboluri farmaceutice din anul 1766, Camera pentru materiale şi Laboratorul de alchimie, amplasat în subsolul farmaciei.Expoziţia de armamentExpoziţia cuprinde piese de armament din epocă medie şi modernă, aflate în patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei
Colecţia de Istorie a Farmaciei: 19.00 – 24.00
Adresa: P-ţa Unirii, nr. 28, Cluj Napoca
Expoziţia de armament: 20.00 – 4.00
Adresa: Bastionul Croitorilor, str. Baba Novac, Cluj-Napoca
secretariat@mnit.ro
Acces gratuit
Colecţia de Istorie a Farmaciei se află în spaţiul celei mai vechi farmacii din Cluj. Prima atestare documentară a acesteia, cu numele de “Sfântul Gheorghe”, datează din anul 1573. Pe baza documentelor păstrate s–a putut reconstitui succesiunea neîntreruptă a farmaciştilor începând din secolul al XVIII – lea şi până în anul 1949, când activitatea farmaciei a fost întreruptă.
Cele mai valoroase obiecte provin din colecţia de obiecte farmaceutice transilvănene a profesorului Iuliu Orient (1869 – 1940), expusă în anul 1904 la Muzeul Ardelean. Această colecţie a fost donată muzeului şi îmbogăţită pe parcursul timpului prin alte donaţii valoroase. Sălile Colecţiei de Istorie a Farmaciei respectă vechea structură a farmaciei: Oficina, care păstrează o pictură murală cu simboluri farmaceutice din anul 1766, Camera pentru materiale şi Laboratorul de alchimie, amplasat în subsolul farmaciei.
Expoziţia de armament
Expoziţia cuprinde piese de armament din epocă medie şi modernă, aflate în patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei
nu stiu cine tine lista, dar il rog sa ma treaca si pe mine. eu voi merge
.-= dennis´s last blog ..Un nou sezon, greselile raman =-.
Tot la Cluj Napoca: Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, cu Expozitia de armament si cu Colectia de Istorie a Farmaciei, care se afla in spatiul celei mai vechi farmacii din Cluj.
Dupa cum stii sunt din Bucuresti. Anul trecut am fost si eu la noaptea muzeelor si a fost ingrozitor. Spun ingrozitor ca nu se putea respira de cata lume a fost. Ne-am calcat pe picioare etc etc.
Un bilet la muzeu este pana in 5 lei. La unele chiar 2 lei. Pentru cei 5 lei nu ma mai duc sa ma inghesui si sa nu vad nimic niciodata.
dennis … din pacate nu se tine nici o lista … dar o poti tine tu 😀
Multumesc tare mult Angelica pentru completare… am si modificat articolu’
Boris, pentru 5 lei, eu zic sa te duci … si eu am fost si anu’ trecut, e drept ca te cal;cai in piciare, dar pe la orele 23, chiar am reusit sa vizitez… parerea mea e ca merita.
ete ca se mai intampla si lucruri bune in Romnaia noastra.
.-= realbadpisy´s last blog ..Poze cu bobocelu’ =-.
As veni in Cluj sa le vad pe cele de acolo ca de cele din Bucuresti m-am cam saturat :D:D:D
.-= Cris-Mary´s last blog ..Mesaj catre Guvern : NU NE LUATI DREPTUL DE A FI MAME!!! =-.
Ma uimeste ca exista asa ceva in Romania! Bravo!
.-= Cassy´s last blog ..AC/DC la pachet cu Satan =-.
buna, scuze de offtopic insa poate te intereseaza:
http://questioare.com/pentru-voi-bloggerii-mei-dragi/
.-= strumfitaa cu esarfa´s last blog ..Pentru voi, bloggerii mei dragi 🙂 =-.
eu am fost. pacat ca a inceput ploaia pe la 11
.-= dennis´s last blog ..O noua limba? =-.
eu am fost la o piesa superba de teatru…:D
.-= dezaxata´s last blog ..dezaxata: @ciulearo erai convins? de ce anume? =-.