fbpx

Matematica, dragostea mea… a ei!

Mama – profesoară de matematică. Mătușa, sora mamei – profesoară de matematică. Cumva, era de așteptat ca matematica să fie materia mea preferată, geometria în special.

Cred că îmi plăcea așa de mult din cauză că nu trebuia să o ”tocesc”, era/este suficient să știi chestiile de bază, restul este logic.

Îmi amintesc că într-o zi, a lipsit proful meu de mate și a trimis clasa A, împreună cu profa lor de mate, la noi să facem ora împreună. Am ieșit la tablă, am rezolvat ce mi s-a dat, dar din cauză că am mers pe fir logic, din cauză că am dedus anumite teoreme (pe care recunosc, nu le știam), a durat cu 5 minute în plus, față de colega din A, care a rezolvat în paralel cu mine…. am fost depunctat. A fost momentul în care mi-am pierdut respectul față de profesoara respectivă. M-am plâns la mama, m-am plâns la profesorul meu de mate, m-am plâns la mătușa, m-am plâns la toată lumea. De fapt, ori de câte ori am ocazia, mă plâng și acum, la 15 ani de la eveniment. Ca și atunci, nici acum nu mi se pare normală atitudinea respectivă. De fapt, nimănui nu i s-a părut normală. Sexuelle masculine http://www.kinesio-sante.com.

Oricum, nu mi-am pierdut dragostea față de matematică, din contră! La facultate am dat la UTCN, unde am avut parte de super profesori, care au știut să mă învețe să învăț!

Cred că matematica e una din materiile care formează caractere!

____________________________________________

Am încercat să vă fac o scurtă introducere la adevărata discuție pe care vreau să o port cu voi, și anume întâlnirea pe care am avut-o cu olimpica la matematică, Iulia Pușcașu, din Dej. Întâlnire care a avut loc datorită campaniei #ofertadenota10, a celor de la Orange.

Am întâlnit-o zilele acestea, în Dej. Am mers special să o cunosc și să discut cu ea. Sincer vă spun că eram extrem de curios să văd ce fel de persoană e. Știți cum toată lumea, sau, mă rog, majoritatea, îi acuză pe copiii din ziua de azi, pe noua generație că nu sunt buni de nimic. Că nu sunt sufficient de pregătiți și că nu știu ce vor de la viață.

Ei bine, la o primă privire, Iulia este o adolescentă tipică a zilelor mele de liceu. Are un iubit, se da cu skateboardul, îi place să deseneze, are probleme cu unii profesori (în sensul că nu înțelege de ce nu sunt mai implicați în relația cu elevii), face voluntariat, merge în excursii cu prietenii, face farse în liceu.
După cum spuneam, la prima vedere. Dar dacă te uiți mai atent, o să observi o sumedenie de premii, medalii și aprecieri pe care le-a strâns de-a lungul timpului (chiar dacă acest timp este foarte scurt – este doar pe clasa a IX-a).

Este o adolescentă care știe să-și gestioneze foarte bine timpul și știe să-și prioritizeze sarcinile, pentru că altfel nu ar avea cum să reușească să dobândească cele peste 20 de diplome. O adolescentă care știe să aprecieze un dascăl. A ținut să-mi precizeze că dragostea pentru matematică i-a fost insuflată de către profesorul Moncea Teofil, proful ei de mate din 5-8, prof cu care păstrează o strânsă legătură și în ziua de azi. (Domnule profesor Moncea Teofil, vă stimez, chiar dacă v-am cunoscut doar prin prisma elevei dumneavoastră, Iulia!)

Mare parte din discuția noastră s-a axat pe timpul alocat studiului pentru competiții și pe cel alocat ”recuperării” materiilor din timpul anului. Vă dați seama cât e de important să te pregătești, vă dați seama că singura recompensă e cea de ordin spiritual, pentru că, nu-i așa, sistemul de învățământ din România de ce ar recompensa Ministerul Educației pe cei care fac performanțe (aici mă refer inclusiv la profesori!)?  Motiv pentru care mă bucur când companiile private se implică și în susținerea și promovarea performanței. Vă ziceam la începutul articolului că am ajuns să o cunosc pe Iulia datorită campaniei Orange, “Oferte de nota 10″, campanie care se încheie pe data de 30 iunie 2015..

Să vă povestesc puțin și despre această campanie inițiată de Orange: 5% din valoarea opțiunilor Star 6 și Star 8 pe care le pot reîncărca la cartelă se duc într-un fond special, dedicat olimpicilor de clasa a 9-a la matematică (Iulia este unul dintre acești elevi). Banii strânși vor fi împărțiți în mod egal între cei 43 de olimpici. Momentan s-au strâns peste 75.000 de euro (aici puteți vedea suma totală strânsă până în momentul de față, zilele rămase din campanie și puteți să cunoașteți elevii din fiecare județ în harta interactivă). Alături de cei de la Orange, îi puteți ajuta și voi prin reîncărcarea cartelei cu una din opțiunile Star 6 și/sau Star 8.

opțiunea Star 8 € credit
nelimitat minute/SMS în rețea
2500 minute/MB/SMS naționale
300 minute/SMS naționale și internaționale către fix/mobil
internet la viteze 4G

Am fost extrem de încântat de întâlnirea cu Iulia, mi-am adus aminte de rușinarea inocentă pe care o au copiii în momentul în care se întâlnesc cu un necunoscut. M-a făcut să-mi recâștig încrederea în viitorul acestei țări!


3 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

#ClujBlogMeet, ediția 2015

Next Post

În #Cluj plouă de trăznește!

Related Posts