fbpx
Fuckup Nights Cluj // Vol. 1 📷 Vizi ⚫ http://komiti.ro/

Fuckup Nights Cluj // Vol. 1

Particip cu mare drag la toate evenimentele de pe urma cărora știu că voi avea ceva de învățat, indiferent de tema lor, atâta timp cât sunt convins că voi avea o experiența pozitivă, voi avea ceva de învățat, îmi voi îmbogăți bagajul de cunoștințe.

Când am auzit că se ”importă” Fuckup Nights și la Cluj, am fost extrem de încântat. Cumva nu mai pot asimila informații generale. Sunt sătul de burtologie și simt că evenimentele care nu sunt nișate corect, care nu au studii de caz aplicat, mă fac să-mi pierd timpul. Iar timpul meu este, vorba cântecului, extrem de prețios. Prefer să frec menta acasă, decât să particip la o conferință inutilă.

Mișcarea Fuckup Nights a început în 2012 în Mexico City. Cum a început? Foarte simplu: câțiva prieteni s-au adunat si au început să povestească despre nereușitele lor. Faptul că au putut să vorbească deschis despre eșec a fost atât de benefic, încât au mai organizat o serată. Și au chemat și mai mulți prieteni. Toți au considerat că este un lucru revelator să povestească și să asculte povești despre eșec. Astfel, au primit un imbold pentru a acționa mai bine în viitor pentru a obține reușita în ceea ce fac.

În cadrul conferinței de ieri, de la Cluj, am avut parte de trei povești despre eșecul în antreprenoriat:

  • Dadiana Chira ne-a spus cum poți să începi total greșit un business când ai mult knowledge de antreprenoriat. Ne-a împărtășit momentul când s-a hotărat să-și deschidă propria afacere în domeniul vestimentar și unde a greșit.
  • Rolland Haidu avea toate premisele ca business-ul să funcționeze, dar i-a scăpat un amănunt care a dus spre faliment.
  • Lorand R. Minyo pentru fiecare reușită a avut parte de o doză de eșecuri. Ne-a povestit despre tehnologii ce nu pot fi transformate de fiecare dată în produse și vocea interioară care, ascultată, poate da peste cap ani întregi de planificări.

Nu vă dau prea multe detalii legate de subiectele abordate, pentru că acesta este genul de eveniment la care trebuie să iei parte fizic, să fii prezent. Trebuie să le citești expresiile de pe față când vorbesc, să-i simți și să-i vezi. Apropo, următorul eveniment, Fuckup Nights Cluj // Vol. 2, va avea loc în data de 19 aprilie 2018, iar faptul că nu ești din Cluj-Napoca nu e o scuză acceptată, la evenimentul de ieri au fost participanți veniți special din Elveția.

Hedi Hoka, moderatorul evenimentului, a fost unul dintre motivele principale pentru care am participat (cei care nu o cunoașteți pe Hedi, vă sfătuiesc să o urmăriți și să-i ”accesați” în orice mod cu putință informațiile pe care le deține: citiți-o, mergeți la conferințe, împrieteniți-vă cu ea… o să-mi mulțumiți mai încolo).

Hedi, pe lângă că a moderat excelent evenimentul, ne-a prezentat, printre altele, câteva informații legate de neurochimia eșecului și succesului, nu am să intru prea tare în acest subiect, în schimb am să vă spun care sunt motivele principale pentru care o persoană alege să treacă de la locul călduț de angajat în jungla antreprenorială:

🤷

  • Femeia independentă
  • Prezența unor bărbați autoritari în viața lor
  • Un nivel mai ridicat de testosteron
  • În urma unui divorț

🤷‍♂️

  • Au avut o problemă cu autoritatea
  • Nu și-au mai dorit să lucreze pentru alții
  • Le-a fost foarte greu să se trezească dimineața
  • Mulți și-au pornit o afacere după ce au întâlnit pe cineva special în viața lor

Hedi Hoka - Fuckup Nights

📷 Vizi ⚫ Komiti

În prezent, Fuckup Nights este o mișcare internațională care se desfășoară în peste 100 de orașe din lume. O dată pe lună oamenii se adună să asculte trei povești despre eșec. Având la bază expunerea unei povești (storytelling), fiecare eveniment Fuckup Nights este o experiență de învățare. Însoțită de emoții, povestea expusă activează rețele neuronale în mintea ascultătorului, care stau la baza activării empatiei cu vorbitorul (neuroni în oglindă). Dopamina, generată de contexul emoțiilor din poveste, amplifică curiozitatea și reglează starea de spirit. Iar, în final, ariile corticale ale creierului sunt mai active, iar noi simțim nevoia să acționăm.

Fuckup Nights scoate termenul tabu din ecuația eșecului. Deoarece eșecul nu este o caracteristică personală. Ci este un rezultat al unui comportament sau circumstanță. Prin urmare, eșecul face parte din aventura drumului spre succes.

Fie că este vorba de un start-up, de o afacere, de un proiect de dezvoltare, artă, cultură, arhitectură, medicină, sport, tehnologie, sau orice altceva, din experiența eșecului se pot învăța foarte multe. Să nu uităm că depășirea fricii de eșec este cheia supraviețuirii și evoluției speciei umane.

Apropo, dacă vrei să fii vorbitor în edițiile viitoare sau cunoști pe cineva care ar trebui să urce pe ”scenă” și să împărtășescă din experiența avută, scrie un e-mail la adresa cluj-napoca@fuckupnights.co.

Să ne vedem cu bine la următorul eveniment Fuckup Nights Cluj!


3 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Food Truck Society Awards: cele mai bune food truck-uri românești au fost premiate, pentru prima dată în România

Next Post
UNTOLD 2018

THE CHAINSMOKERS VIN PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ROMÂNIA, LA UNTOLD!

Related Posts