fbpx
Festivalul Silvoiței

Festivalul Silvoiței, gusturi bune de la Cluj!

Festivalul Silvoiței – un eveniment în aer liber care își propune să îi readucă pe orășeni mai aproape de natură și de farmecul vieții la țară.

Mă bucur și suțin orice inițiativă care aduce mai aproape de noi, consumatorii de rând, produsele tradiționale direct de la producător. Cred cu tărie că dacă suntem un public educat, industria HoReCa și conexă se va dezvolta în direcția corectă muuuult mai repede.

Festivalul Silvoiței este organizat de asociația La Vultureni, o comunitate care își propune să transforme comuna Vultureni într-un loc minunat pentru afacerile de familie, pentru toți cei care vor să redescopere natura și gustul bun al fructelor și legumelor organice, pentru a explora arta prin creații ale artiștilor și meșterilor locali, pentru a susține renașterea tradițiilor autentice.

Toate acestea pot transforma satul într-o alternativă reală și convenabilă a vieții la oraș.

Totodată sunt convins că astfel inițiative vor facilita colaborarea între localurile din Cluj și micii producători, autohtoni, din împrejurimi. În cadrul ediției trecute de la Pinch of Salt, I have a dream, Valter de la Hiša Franko a spus că după ce s-a adoptat principiul de Slow Food în Slovenia, în adevăratul sesns al cuvântului, a explodat piața HoReCa.

Nu doar la Hiša Franko, ci toate afacerile care au aderat și au implementat acest principiu. Pe cifre, nu pe vorbe. Așadaaaar, uite încă un motiv în plus pentru care în urma inițiativelor de genul ”festivalul Silvoiței” avem doar de câștigat. Toți!

Comuna clujeană Vultureni va găzdui în weekendul 14 – 15 septembrie a doua ediție a festivalulului Silvoiței.

Atât sâmbătă cât și duminică, între orele 10 și 18, vizitatorii festivalului vor avea parte de o diversitate de activități, dar și de bunătăți! Copiii sunt invitați să se joace cu animale domestice într-un petting zoo, să își dezvolte imaginația în Atelierele creative sau să participe la activități inedite pentru cei care au crescut la oraș, precum plimbări cu căruța, mud pit, alergare pe baloți de fân sau vechiul joc „baba oarba”.

Cei puțin mai mari sunt invitați să exploreze Aleea Senzorială și să concureze în activități sportive, care vor include un exatlon, tir cu arcul, baschet, badminton, volei, tenis de masă și mini-fotbal.

Toți participanții se vor bucura cu certitudine de zona de picnic special amenajată, unde se vor putea degusta produse făcute din suflet, după rețete tradiționale, de comunitatea locală din Vultureni. Secretul mâncării foarte bune este calitatea ingredientelor, respectiv legumele organice crescute local, care vor putea fi și cumpărate dintr-un Bio market. În plus, meșterii și artizanii din regiune vin la festival cu produsele lor, realizate manual, cu grijă și cu pasiune.

Cum ajungi la Festivalul Silvoiței?

Clujenii (și nu doar ei) care vor să ajungă la Festivalul Silvoiței sunt așteptați în satul Băbuțiu al comunei Vultureni, aflat la 22 de kilometri în nordul municipiului Cluj-Napoca. Accesul se face pe drumul spre Chinteni, respectiv DJ109A.

Biletele sunt disponibile online sau direct la fața locului:

  • Bilet adult, weekend – 50 lei
    Biletul include intrarea în festival și toate activitățile din cadrul acestuia. Produsele și mâncarea se achiziționează separat.
  • Bilet copil (peste 7 ani), weekend – 25 lei
    Biletul include intrarea în festival și toate activitățile din cadrul acestuia. Produsele și mâncarea se achiziționează separat.
  • Bilet adult, 1 zi (sâmătă sau duminică) – 35 lei
    Biletul include intrarea în festival și toate activitățile din cadrul acestuia. Produsele și mâncarea se achiziționează separat.
  • Bilet copil (peste 7 ani), 1 zi (sâmătă sau duminică) – 15 lei
    Biletul include intrarea în festival și toate activitățile din cadrul acestuia. Produsele și mâncarea se achiziționează separat.
  • Bilet copil (sub 7 ani) – 0 lei
    Acesta trebuie însoțit de cel puțin un părinte. Biletul include intrarea în festival și toate activitățile din cadrul acestuia. Produsele și mâncarea se achiziționează separat.

1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Wine Gallery @ Central ParkWine Festival 2019

Wine Gallery – un concept pe care l-am descoperit la Central Park Wine Festival Cluj

Next Post
vița-de-vie de la Crama Jelna

Incursiune în Lechința, Crama Jelna

Related Posts