fbpx
Sucuri camera Cover

Tu îți acoperi camera web cu bandă sau orice altceva?

UPDATE. Câștigătorii sunt: PetruMariș și Injineru. Felicitări!

Acum delta T, în una din nenumăratele delegații pe care le face Val Vesa prin lumea asta mare (așa, ca idee, Vali e singura persoană pe care eu o cunosc despre care pot să spun, fără să exagerez că vizitează toată lumea), mi-a adus un cadou. Un cadou pe care-l folosesc cu mare drag de când l-am primit 😀

Până ziele trecute am stat reaxat. Nu îmi făceam griji că cineva mă poate spiona, eram liniștit, nici măcar nu mi-am pus problema de cine știe ce prostii. Asta până când Facebook m-a ”citit” și mi-a scos în față video-ul de mai jos (nu o să intru în teoria conspirației să spun că Mark a programat rețeaua de socializare avându-l ca model pe mentalistul Cristian Gog, dar cu siguranță, la fel ca Gog și Facebook știe și anticipează fiecare mișcare a ta).

Sincer să fiu am avut instalat antivirus, Bitdefender, până acum un an, după care, din comoditate și datorită faptului că am crezut mitul care zice că pe mac nu ai nevoie de antivirus, nu mi l-am mai instalat. Mă rog, am stat apropape un an fără antivirus. Nu zic că mă mândresc, spun doar că sunt fericit că nu am pățit nimic până acum.

Am pentru voi 3 licențe Bitdefender Total Security 2018 care vă poate proteja până la 5 dispozitive diferite (eu mi-am instalat pe un iOS, 2 windows-uri și un android).

Bitdefender TOTAL SECURITY 2018

Tot ce ai de făcut pentru a intra în posesia licenței este să-mi spui printr-un comentariu, aici, mai jos, un mit legat de securitatea datelor personale. Sau o întâmplare personală mai mult sau mai puțin hazlie cu un virus. În data de 13 noiembrie voi anunța câștigătorii, trei la număr, prin urmare am să te rog să-mi lași o adresă de e-mail validă (această adresă de e-mail se va activa în contul Bitdefender).


17 comments
  1. O întâmplare care poate fi privita ca fiind hazlie este faza ce am patit-o cu un Allview A4 You pe care l-am lasat o vreme la taica-miu. Cand l-am luat inapoi era virusat din cap pana in picioare. :)) Nici macar nu se mai putea umbla pe el. Imi tot baga in fata fete dezmatate. Nu puteai sa mai faci nimic. Filmele deocheata la care se uitase taica-miu (cel mai probabil :))) il distrusese.

    Singura solutie a fost redarea unui suflet nou, adica resoftarea. Si ironic, in prezent a ajuns inapoi la taica-miu. Dar i-am recomandat niste site-uri de incredere. :))

    De-ar fi avut un Bitdefender pe el, nu mai dadeam bani pe “reinsufletire”. Dar patasti.

  2. Un mit în securitatea datelor personale e că site-urile cele mai mari de securitate a datelor (LastPass.com, de exemplu, pe care îl folosesc; sau Yahoo! Mail) sunt invulnerabile la pierderea datelor. Au existat breșe de securitate în mai multe site-uri de securitate foarte mare. Așadar, e nevoie de un pic de atenție.

  3. Fix aseară circula pe platformele de social media scam-ul cu “Bilete gratuite la WizzAir”, iar eu, ca un om-anti-virus de ocazie, stăteam și comentam la toate postările prietenilor mei cu GIF-ul în care Admiral Ackbar din Star Trek spune “It’s a trap!”. Cred că am dat vreo 20 de comentarii cu asta prietenilor de pe facebook. 19 și-au șters postarea și au înțeles păcăleala, unul din ei îmi scrie: “Hai man, ce am de pierdut?”. Eu îi spun că în principiu nimic, dar riscă să downloadeze accidental un Trojan și să își infecteze calculatorul. Cel mai bine e să dea rapid un scan cu antivirus în PC ca să fie safe. Omu face și scanul și îmi zice că e ok. Eu îi zic că o scăpat cu bine de data asta, doar și-a dat e-mailul nu datele bancare. Toată conversația se termină când el spune:

    “Păi le-am băgat, o trebuit să fac ceva subscription care e gratis o săptămână.”

    Încerc să îi explic ce porcărie o făcut mai ales în lipsa unui card 3D secure. La asta se adaugă faptul că omul are un card de România, dar stă în Anglia. La asta se mai adaugă faptul că acțiunea se întâmpla în mijlocul nopții când omu nu poate suna să îți blocheze cardul. La asa se mai adaugă faptul că omul nu mai găsește site-ul pe care a făcut “subscriptionul” ca să îl anuleze.

    Noaptea se termină cu prietenul meu alergând prin cochetul oraș britanic după un ATM ca să își scoată banii de pe card.

  4. In perioada mIRC-ului, nu stiu cum s-a facut dar am fost infectat cu un virus facut de un roman. Nu mai stiu exact cum a reusit, ori printr-un fisier downloadat infectat (ori altfel nu stiu), cert este ca m-am trezit cu un notepad deschis pe ecran intr-o zi. Era hackerul (roman, pt ca scria in romana) care avea chef de vorba si imi spusese ca ma urmareste de cateva zile. A fost extrem de random si creepy in acelasi timp, iar partea amuzanta era ca aveam 9-10 ani la vremea aia, deci nici vorba de keylogger ca sa fure datele cardului. Just for the kicks. Intr-un final am reinstalat Windows-ul. Ah, si dupa episodul asta m-am amicit cu hackerul pe Mess, ma rugam de el sa imi explice cum a reusit, eram fascinat de faptul ca a reusit sa imi hackuiasca pc-ul.

  5. De fiecare data cand mi-am instalat un antivirus “free” la mine pe laptop era locul favorit de joaca al tuturor “trojenilor”. Acum, dupa multe reinstalari de OS am omis intentionat sa mai activez ceva antivirus inutil. Dar un BitDefender romanesc va fi ca o pereche de manusi calduroase in plin ger de ianuarie. Laptopul meu se va simti in siguranta si eu voi “naviga” linistit.

  6. Un mit este ca poti naviga pe net fara antivirus daca nu intri pe site-uri dubioase. Eu nu stiu cum Am reusit sa iau un virus care mineaza de pe pcul meu. Acum nu stiu daca sa reinstalez sistemul sau as rezolva cu un antivirus serios.

  7. – Sucuri sunt tari. E o sursa rapida de informatii si idei de protectie.
    – Dupa ce am vazut filmul “Snowden” am hotarat sa pun un plasture. Surpriza dupa ceva luni ce am folosit webcamul, se vedea prin plasturele alb 🙂 Acum am un “actzish” de la copii, e mai sigur.
    – Dupa filmul “The Circle” mi-am dezinstalat WhatsApp-ul si golirea totala a cacheului e o rutina zilnica. pare un inceput de boala psihica, dar asta e adevarul, totul poate fi spart, ascultat, inregistrat etc.
    – Intr-un pliant de la o firma israeliana de securitate, softurile de intrat in in iPone-uri inchise/deschise, mailuri, face recognition sunt normale. Doar bani sa ai si poti face orice.
    – Pe Mac intr-adevar apar virusi, nici acum dupa ce am un Avast, Adblocker nu sunt sigur ca e curat. Cu un WireShark se poate vedea bine comunicarea cumputerului personal si te uiti la el si te intrebi: chiar e nevoie de toate iesirile-intrarile acestea non-stop?

    Partea nasoala e ca acum vin pe javascript si cu zone de download automat. Exemplu: “To disable automatic downloads in Google Chrome, Stankovic recommended the following preferences be checked: Settings -> Show advanced settings -> Check the Ask where to save each file before downloading option”

    N-am nevoie de o licenta, doar mai fac broadcast de idei prin comentariul meu. Succes.

  8. Cea mai urata chestie care-am patit-o cu virusi a fost un site, care-a fost virusat cu code injection.
    Era facut cu Joomla… 12000+ fisiere, luate la puricat fiecare in parte, ca sa scod cod-ul cu pricina si dupaia sa-mi dau seama cum a reusit sa intre sa injecteze cod, sa pot repara problema.
    Cele mai urate 2 saptamani ever 🙂

  9. Când au apărut, acum ceva ani – prin media – primele comm, gen “ne spionează prin TV”, am luat-o ca pe o glumă , paranoia , teoria conspirației ! Dar inserarea tehnologiei, cu această viteză uimitoare, chiar în cele mai sensibile aspecte ale vieții cotidiene, chiar m-a speriat ! M-a făcut să devin o sceptică. Am citit un post mai sus, ref la promoția cu biletele gratis de la Wizz. Evident că am văzut ieri postările și, fără să deschid link-ul, mi-am dat seama de înșelătorie și am încercat să avertizez fiecare persoană în parte (le-am trimis și mesaj privat). Am fost dezamăgită de faptul că una dintre acestea (și la care nu mă așteptam !) chiar a accesat linkul ! Pt că m-a avertizat că este solicitat cardul !
    În ultimii ani, mi-am făcut un obicei să achiziționez licențe de securitate, dar asta nu înseamnă că nu am și soluții gratuite 🙂 Ce să-i faci, sunt înconjurată de prea multe obiecte inteligente :))

  10. Mitul conform căruia pe smartphone nu este necesar antivirus. Când mi-am luat smartphone nu am instalat un antivirus. După un timp am constatat că mi se deschide fără nicio comandă browserul care accesează un link către nu mai știu ce ofertă. După ce am instalat BitDefender antivirus mobile și am făcut scanarea, mi-a descoperit nu știu câți “carcalaci”. După, totul s-a rezolvat. Iată că mitul a fost spulberat. Instalati antivirus.

  11. Cand a aparut acuma un an malware care cripteaza datele de pe PC… colega mea a avut cea mai urata surpriza intr-o dimineata cand a apasat pe un link de pe email… toate bine si frumoase pana cand s-a dat primul restart criptandui toata baza de date. Dar a avut noroc cu informaticianul care a reusit sa ii decripteze in 7 zile calculatorul.

  12. N-am nimic de ascuns … dar nu folosesc webcam sau microfon la desktop si de laptopuri ma feresc ca dreaqul de tamaie 🙂 (e oare cazul sa ma vad cu vreun psihoterapeut ?)

  13. Mă bucur că existaţi…că sunteţi ÷number one,vă ador şi mă mândresc cu voi românii!

  14. Cand lucram la o firma de contabilitate PC-ul a fost infectat cu virusul klez (Worm.Win32.Klez.E) datorita unui e-mail pe care l-am deschis din curiozitate. A trebuit sa reintroduc luna curenta deoarece baza de date sql a fost infectata… am ajut sansa ca lunar se fac backup-uri, am reistalat windows (winME pe vremea aia) si asa lucrurile au revenit la normal…de atunci folosesc mumai bitdefender IS.

Comments are closed.

Previous Post
Manger Cluj

Restaurant Manger, un loc de (re)venit!

Next Post
Gimini Moodtracker

Campania Cluj Mood – am luat pulsul orașului, timp de trei zile

Related Posts