Ursus – bere nefiltrata

Dupa cum bine stiti, Ursus, va produce, exclusiv pentru Clujeni, in fabrica de bere – aceasta este denumirea pe care a primit’o pubu’l care se ridica pe ruiniile vechii fabrici – un sortiment de bere nefiltrata si nepasteurizata,

halba bere ursusNu o sa intru acum in discutia legata de berea nefiltrata / nepasteurizata, ci, un am sa va povestesc (tipic pentru mine) de evenimentu’ la care am luat parte, Sambata, incepand cu orele 11:30 (exact, ma laud, despre asta ii vorba)

Asadar, am fost sa degust si eu un ursus nefiltrat (sau o ursus nefiltrata?) .. oki, pot sa va spun ca locatia o fost una bestiala … Euforia Biergarten, servirea exceptionala (am fost serviti de catre niste hangite, cu niste picioare pana’n gat … 🙂 astept pozele oficiale … o sa va fac pofta), discursu’ a fost suficient de scurt incat sa nu ne plictiseasca, si destul de lung, incat sa fie cuprinzator (intre noi fie vorba, mi s’o parut ca tanti ce o vorbit la microfon o avut umpic emotii … da trecem peste) si bere, ca despre ea e vorba, a fost bestiala.

Oamenii au initiat aceasta degustare cu gandu’ de a alege berea preferata a clujenilor … asa ca, eu asta am facut, am ales’o pe ceea mai buna … am notat fiecare chestie de notat, si am baut nu mai putin de 2 pahare de bere … apropo de pahare … sper din tot sufletu’ sa faca si niste pahare adecvate … gen … nu de alta, da am fost profund dezamagit de paharele de plastic in care ne’a fost servita.

So’ berea o fost buna, indiferent care o sa fie produsa, am degustat din 3 posibile beri, eu unul, sunt multumit, si in acelasi timp bucuros, ca Ursusu’ s’o decis sa faca aceasta miscare … acum da, sunt de acord ca ar fi superb sa faca si nefiltrat care sa contina grau … da ma rog, este timp pentru asa ceva …

Una peste alta, ma bucur ca o sa am unde sa beau o bere nefiltrata / nepasteurizata proaspata (chiar ca asta o sa fie proaspata, ca doar o sa pot sa beau direct din cazan) in Cluj …


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

9 Responses

  1. daniel rus says:

    daca nu are si putina aroma de busuioc dres, nu are nici un farmec

  2. kane says:

    ..pe motilor in loc de fabrica se va “ridica” pub-ul?
    Cand va fi gata (cand pot sa gust bere nefiltrate de Ursus ?)..chiar mi-ai facut pofta! Te invidiez pentru asta!

  3. injineru' says:

    aşe de rău îmi pare că nu am ajuns şi la degustarea de bere:) măcar ca senzaţie că oricum aveam ceva la bord:D
    mi-i dor de voi mă!!!!

  4. Dan Ciulea says:

    si noua maaaa injinere, io eram … poate de aia am fost printre putinii care or’ apreciat nefiltrata de la Ursus 😀 …

  5. friv says:

    URSUS : Regele berii nefiltrare din România.

  1. April 19, 2011

    […] am început timid cu niscaiva ceaiuri de plante, sirop de tuse şi suc de morcovi (vorba lu’ ciulea). Când s-o terminat sucul de morcovi ne-am mutat într-o locaţie Speed sau ceva de genul, unde […]

  2. June 27, 2011

    […] am fost se degust bere … si avand in vedere ca nu e prima data cand fac asta, zic ca am facut’o cu multa […]

  3. June 20, 2012

    […] am fost la degustarea de nefiltrata si nepasteurizata Ursus ni s-a dat de inteles ca aceasta bere va putea fi bauta doar in Cluj Napoca… acelasi lucru l-a […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *