Tagliatelle cu shrimps

De o buna bucata de vreme m-am saturat de mancarea mamei de acasa, clasica mancare. M-am saturat de clasicele ciorbe, m-am saturat de clasicele tocanite, m-am saturat de clasicele salate… M-am saturat. Nu stiu de ce, nu as putea sa punctez un anumit motiv, pot sa va spun doar ca m-am saturat. Cine stie, poate e o faza. Nu pot sa zic ca nu mananc, doar ca nu ma mai atrag mancaruraile astea.

Ieri am fost in vizita si la intrebarea: Iti e foame, de ce ai avea chef sa manaci. Am raspuns, dupa o scurta ezitare: shrimpsi, am chef de ceva creveti.

Urmatorul pas a fost sa merg la Metro si sa cumpar, pentru ca, daca tot mi-am deschis gura, am zis ca o sa fac eu, cele necesare.

Am cumparat un kg de creveti si o punga de tagliatelle (de care nu am fost foarte multumit, dar, vorba lui tata, omu’ cat traieste invata).

Odata ajuns in bucatarie m-am pus pe curatat crevetii. Daca stiam cat imi ia sa-i curat, cu siguranta nu ma apucam de asa ceva intr-o zi de duminica, dar no’… C’est la vie! Odata curatati crevetii, i-am spalat si i-am pus intr-o oala cu apa ce fierbea, in care adaugasem in prealabil zeama de lamie si putina sare. Nu i-am lasat la fiert mai mult de 3 minute.

In timp ce se fierbeau tagliatellele (cinci minute scria pe cutie), am scurs shirmpsii si i-am pus un minut intr-o tigaie cu ulei de masline incins, la prajit. Peste am adugat niste rosii taiate cubulete, busuioc, menta, sare si piper… si un pahar de vin alb.

Am scurs tagliatellele si am adaugat ce era in tigaie…

Daca aveam niste frunze de patrunjel sa le toc, nu marunt, si sa le presar peste era si mai bine… nu ca o fost rau, chiar din contra!


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

2 Responses

  1. Lavinnia says:

    Sa explic, pulpe la cuptor si clatite cu carne tocata si ciuperci !

Leave a Reply