Pacatele mele… culinare

Avand in vedere ca nu mai e mult din postul Pastelui (pe care eu oricum, spre nerusinarea mea nu l-am tinut), si purtat fiind de Crivat spre tinuturi chinezesti, dau peste un articol suculent, care imi trezeste glandele salivare si imaginatia incepe sa o ia razna, … stau la birou, cu telefonul la ureche, vorbind cu un client, salivand pe tastatura, si prin minte trecandu-mi, ca intr-un film de groaza, flash-uri cu mancaruri.

furculita, cutit Asadar, incep sa sterg tastatura, si printre resturi de servetele lipite de litere, tastez cu ochii bulbucati:

1. Cred ca e de departe pe primul loc renunitul bobguyas al ungurilor … o mancare bestiala, o mancare pe care nu o ratez niciodata cand trec prin Ungaria, imi fac traseul in asa fel, incat sa ajung in intervalul orar potrivit, pentru a degusta aceasta minunata placere vinovata 😀

2. Ciorba de fasole pastai facuta pe costita de porc … hmm

3. Sarmaaaaleeeeeeeee … cred ca sunt in stare sa mananc dimineata, la amiazi si seara 😀 … sincer, nici macar nu imi trebe incalzite, pun smantana din belsug peste ele si gata 😀

4. Salata de boeuf (imi amintesc o intamplare: sora-mea era la nunta, si a iesit afara cu o felie de paine plina cu salata de boeuf, special pentru gurmand-ul din mine, o ia buburuza sa mi-o aduca, si fix in fata mea se impiedica … taranu’ de mine eram nervos ca a scapat felia… nu tu sa imi fac griji daca a patit buburuza ceva… nu eu eram nervos pentru ca scapase felia cu salata pe jos, pentru scuza mea, mentionez ca eram la inceputul relatiei noastre 😀 )

Mentionez ca slanina e un ingredient principal in masa mea de zi cu zi, indiferent ca mananc o ciorba, sau o friptura, in 99,99% din cazuri, mancarea respectiva o asezonez cu acest minunat condiment numit slanina.

In principal sunt un iubitor al porcului, il mananc din orice pozitie, ma impac destul de bine si cu vita, pasarile le consum in o ultima instanta, pestii ma incanta, dar nu ma satura, imi incanta mai mult ochiul, legumele sunt niste accesorii binevenite, si daca mai sunt si murate, e si mai bine, cred ca singurul condiment pe care nu il suport este usturoiul … daca vrei sa ma scoti dintr-o incapere e suficient sa cureti un catel de usturoi … si plecat sunt, nu ca nu imi place gustul, dar imi vine sa vomit si cand ii simt mirosul, la restaurante, singura solutie, pe care am gasit-o, ca sa nu ma mai minta chelnerii, este sa le spun ca sunt alergic la usturoi …

Asadar, inainte de a incheia acest monolog, va invit sa imi spuneti care e placerea voastra vinovata in domeniul gastronimic! si totodata fac o invitatie speciala, catre Groparu’ (e destul de ccreepy, sa iti doresti sa afli placerile gastronomice ale unui gropar), Dojo (oare ce placeri vinovate a gasit in SUA), si nu in ultimul rand, catre comentatorul meu cel mai impatimit (cel sarit de pe fix) dezaxata.


Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

6 Responses

  1. dezaxata says:

    astea’s pacate capitale…ce zici tu aicilea…cu ele mori…:))
    .-= dezaxata´s last blog ..Sete mare! =-.

  2. Cassy says:

    Bune gusturi :)) Cam astea le am si eu :))
    .-= Cassy´s last blog ..poze-9 =-.

  3. Andreea says:

    Dulce cancer!
    .-= Andreea´s last blog ..Am pierdut buburuza într-un bol cu vise =-.

  1. April 1, 2010

    […] This post was mentioned on Twitter by Dan Ciulea. Dan Ciulea said: purtata fiinde de @andreicrivat pe meleaguri @chinezu -esti, m-am confesat http://tinyurl.com/y86y3tn , … oare @groparuro aude? […]

  2. April 4, 2010

    […] tot n-are Dan de lucru şi vrea să ştie cum păcătuieşte eu […]

  3. January 13, 2011

    […] Thursday, 13 January 2011No Comment TweetCu riscu’ de’a ma repetea, va spun ca io mi’s mare gurmand (cu toate ca eu sunt guru-mand, da ma rog sa trecem peste acest mic aspect, pe care il vom dezbate […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *