fbpx

Cluju-i cam deficitar…

Va rog demonstrati-mi contrariul!

La capitolul mancat in oras!

Nu, nu ma refer ca nu gasesti restaurante bune (gasesti chiar foarte bune), ma refer strict la faptul ca nu exista diversitate.

Avem restaurantele clasice, cu meniul clasi c de dupa revolutie. Un pireu, o halca de carne, o ciorbita, o pasta, o pizza, bla bla bla. Mai sunt unele, mai de fite, care iti servesc carpaccio de vita, sau o supa de ceapa, OK mai avem un sushi, un restaurant chinezesc… dar cam atat!

  • Nu avem un restaurant cu specific pescaresc!
  • Nu avem un restaurant cu specific grecesc!
  • Nu avem un restaurant cu specific orice altceva decat italienesc, unguresc sau chinezesc.

Bai, mi se pare trist. De-a dreptul trist sa nu am unde sa mananc chiftele de peste. Sa nu am unde sa mananc ceva ce nu am mancat/auzit in viata mea!

Va rog sa-mi spuneti ca gresesc, va rog sa ma luminati si sa-mi indicati unde as putea gasi asemenea localuri… in Cluj?


38 comments
    1. Hora ii traditional.
      DaVinci nu are ceva iesit din comun, din punct de vedere al meniului. In sesnul ca gasesc si la Bricks preparate de genu asta.
      Akantus e ala de pe calea Turzii cu meniu indian, sau?

      Eu as vrea ceva diferit… culinar vorbind. Bucatarie traditionala de prin alte parti. Macar un restaurant cu specific pescaresc. Sa pot manca o cioba de peste, spre exemplu.
      Totusi, Cluju’ e un oras mare…

  1. Akantus nu are specific indian, dar au un meniu diferit, du-te și încearcă.
    A fost un restaurant cu specific pescăresc, dar s-a închis, nu a rezistat pe piață. Cel de pe Dorobanților.
    Și în plus, am observat că oamenii nu prea caută ceva deosebit, ci ceva clasic, de aceea nu prea există în Cluj restaurante cu altă bucătărie.

  2. Sunt prea puțini doritori și merg prea rar pentru a susține astfel de restaurante, care sunt scumpe, accesibile doar pentru unii. Dacă ar fi un restaurant cu specific pescăresc de câte ori pe săptămână te-ai duce? Cât timp?

    1. Conform recensamantului din 2011, in Cluj Napoca sunt 314.513 persoane (atatea au fost recensate, aia nu inseamna ca nu suntem muuuuult mai multi) 😉
      Deci nu prea are importanta de cate ori merg eu, Dan Ciulea…
      Intelegi unde bat?

      1. Degeaba suntem mulți, oamenii nu merg. Și cei care ar vrea să meargă, nu își permit. Un restaurant cu specific, are și prețuri pe măsură.
        Cel pescăresc avea niște prețuri piperate, dar măcar la ei peștele era luat proaspăt din Metro.
        Și în majoritatea restaurantelor, mâncarea în proporție de 70% e congelată, e din conserve sau prafuri, în puține locuri în Cluj vei mâna supă cremă de ciuperci din ciuperci naturale, nu din praf de la Knorr. Am făcut practică 4 luni la un restaurant din Cuj, de 4 stele, am văzut destule.

          1. Da, stă prost, eu ți-am recomandat câteva în care mâncarea e proaspătă și nu din prafuri. Eu nu prea merg în restaurante, prefer să gătesc acasă tot ce îmi doresc. E mai safe.

          2. Daca intrebi un CHEF din Cluj iti va spune ca la Cluj ducem lipsa de clienti amatori de restaurante. Adica tu sa ai mega bucatarie de 4-5stele si sa vina toti gigeii sa ceara ceafa la gratar cu cartofi prajiti sau jnitzel… Te muti la Bucuresti.

          3. @Mihaela:
            Si iti multumesc pentru recomandari.
            Sunt convins ca mai sunt si altele… trebuie doar sa le descoperim.
            Eu zic ca incet, incet se dezvolta si nisa asta.
            Sau, cel putin, sper!

            @Vlad:
            Nu contest si daca e asa ii inteleg.
            Iar cele spuse de tine nu fac decat sa-mi intareasca enuntul problemei mele 🙂

  3. Restaurant pescaresc cu peste congelat mi se se pare o prostie. De aia e greu sa faci in Cluj un restaurant “pescaresc”.
    Mai avem: libanez, japonez, thailandez, turci, greci(pe modelul fastfood grecesc cu suvlaki, tzaziki si alte …ki-uri). Cam aste se gasesc intr-un oras civilizat care nu are iesire la mare sau la un rau unde se pescuieste

    1. Da si nu.
      Si mie mi se pare o prostie restaurant cu peste congelat, dar nu cred ca nu sunt solutii. Nu cred. Plm, e unu in valcele, nu-i asa bun, dar e.
      In alta ordine de idei fastfood nu-i restaurant, io nu manc fastfood…

      1. Pai atunci nu ar trebui sa mananci la runnig sushi pe principiul asta. Care e diferenta intre fastfood ai nefastfood?

        Adica la turc care are muuulte feluri de mancare traditionala turceasca nu o sa mananci pentru ca e considerat fastfood?

  4. Pescaresc a fost Pescador de pe Dorobantilor dar s-a inchis. Bine, era si mai high class…nu-si permitea oricine sa mearga acolo.
    Grecesc este un aproape fast-food. Depinde cum ii merge, poate se extinde.
    Thai este chiar intre grec si turc, abia deschis. Si e chiar bun!

    Totusi, pentru Cluj, sunt destule, as spune. Avem turcesc, indian, chinezesc, japonez, thailandez, spaniol, mediteranian, italian…

    Eu unul vreau pakistanez si jamaican 😀

  5. @Kookool, lipsa de clienți se datorează și faptului că nu toată lumea își permite, sau pentru că au fost păcăliți de alte restaurante, sau sunt cei care preferă să-și gătească acasă.
    Eu cunosc pe cineva care a mâncat la un restaurant scump din Cluj, cu specific, și era să moară. Așa că…

        1. Revenim la ingredientele congelate sau aduse “proaspete” in conditii dubioase. ORICE peste/fruct de mare si majoritatea carnii se poate manca crud si nu patesti nimic.

        2. Mihaela eu zic ca nu e cazul sa intram in panica.
          Nu zic ca nu exista posibilitatea asta, dar sa nu uitam ca e posibil si sa pice un avion peste tranvaiul in care te afli… Totusi.
          🙂

    1. Nu contest asta.
      Nu ma intelege gresit si mie imi place sa gatesc. Doar ca cel putin odata pe saptamana vreaus a ies cu buburuza in oras, sa luam cine impreuna… si as vrea sa mai diversific.
      De aici si articolul de azi 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Na si du-te! Iti dau eu invitatii.

Next Post
iPhone 5

iPhone 5 s-a lansat.

Related Posts