Cel mai simplu mod de a culege adrese de mail

Oameni buni, nu mai dat crezare la tot ce primiti pe mail.

Astazi am primit un mail cu titlul “Fw: Fwd: Fw: Te rog din suflet trimite mai departe!!!”, in interirul lui exagerat de multe adrese de mail, textul:

copil ars thumb Cel mai simplu mod de a culege adrese de mail[..] Pentu fiecare email trimis mai departe parintii vor primi 3 centi..
Va rugam sa-i ajutati trimitand mailul la cat de multe persoane puteti

si poza alaturata (tragica).

Dar sa analizam putin situatia, in mail nu e nici un nume, nici un nr de cont, unde sa virezi, bani, cu alte cuvinte nici o data despre persoanele care vor primi acei 3 centi (ca sa nu mai spun ca e absurd sa crezi ca yahoo, sau hotmail, sau mai stiu eu ce companie da 3 centi ptr fiecare mail trimis…).

De ce sa trimit aceste mailuri?, foarte simplu, sa facem un exercitiu de imaginatie: daca eu trimit la 50 de oameni, din cei cincizeci, o sa mai trimita inca 10 la alti 25 s.a.m.d intr-un final mailul acesta ajunge prin fwwd la 5000 de adrese mail, si (mai mult ca sigur) se va intoarce la mine, si uite asa am facut rost de 5000 de adrese mail valide.

Prin urmare va rog eu, nu dati mai departe orice mail primiti, mai si stergeti!!!

Update:

Acesta e un spam care nu ma suparam sa il primesc (asa ca puteti sa le trimiteti la cunoscuti: Un clik pentru viata unui artist)